איזה ניתוח עדיף כריתה מלאה של השקדים או הקטנת?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

10/07/2011 | 11:34 | מאת: yossi

שלום רב, בני בן השנה ושבעה חודשים עברה מכון שינה ,התוצאות במכון הראו שיש לו 50 הפרעות נשימה בשעה . לאחר התיעצות עם רופא א.א.ג הוחלט לנתח אותו . היתי מעונין לדעת איזה ניתוח עדיף כריתה מלאה של השקדים או הקטנת שקדים( בשיטת -Coblation)? כמו כן מה היתרונות וחסרונות של כל שיטה ? בתודה ,יוסי

שלום יוסי לפי התיאור שמסרת הרבה יותר חשוב איפה יתבצע הניתוח ולא באיזה שיטה. לילד דום נשימה קשה ובנוסף הוא צעיר מאד. בשילוב הנ"ל רצוי לנתחו בבי"ח ציבורי שיש בו טיפול נמרץ ילדים. כוון שילדים מתחת לגיל שנתיים עושים יותר בעיות נשימתיות סביב ואחר הניתוח. דום נשימה בשינה קשה (כמו במקרהש ל בנך) גם כן מעלה סיכון (עדיין נמוך) לאירוע נשימתי לאחר הניתוח. רבות דובר גם בפורום הזה על יתרונות וחסרונות של כל שיטה. בגדול בגיל הנ"ל אין הבדל ממשי בין השיטות. אין ספק שהכאב מופחת בכריתה חלקית ב COBLATION. לגבי הדמם הרושם של הרופאים המשתמשים שיש פחות דמם בשיטה הנ"ל אך זה עדיין לא מבוסס מבחינה מדעית. החסרונות הם העלות של האלטרודה והסיכוי הקטן (בערך 5%) לצמיחה מחודשת של השקדים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים