דום נשימתי אצל פעוט

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/05/2011 | 12:14 | מאת: דנה

שלום רב. בני בן השנה ושמונה חודשים לא ישן טוב מאז היה תינוק. הוא עבר ניתוח להוצאת שקד שלישי וכפתורים,בעקבות דלקות אוזניים חוזרות וירידה בשמיעה כמו כן היה מנוזל באופן קבוע(את הניתוח עבר בנובמבר האחרון בגיל שנה וחודשיים.) לאחר הניתוח הדלקות פסקו אך הוא מנוזל באופן קבוע,השינה שלו לא טובה ולכן הרופא המליץ על מעבדת שינה. במעבדת שינה אובחן דום נשימתי בדרגה בינונית, בבדיקה נערך רישום של שלוש שעות שינה וחמישים ושש דק'(כמעט ארבע שעות),נחירה בעוצמה של 59 דציבל ממרחק מטר, 24 הפסקות נשימה חסימתיות בנות 10-30 שניות בצפיפות של שש לשעה מתוכן 12 הפסקות נשימה מלאות,שמונה מתוכן על הבטן.15 מהפסקות הנשימה היו בשנת rem .ריווי חמצן ירד עד 86.יעילות השינה 66.4 % המעבדה נערכה בבית החולים הלל יפה.ההמלצה לניתוח לשיחרור החסימה.ראשית אשמח לשמוע מה דעתך על הנתונים? ושאלתי היא אם הוא כבר עבר ניתוח להסרת שקד שלישי,האם המצב לא אמור היה להשתפר?ואיזה ניתוח הוא יכול לעבור?הסרת שקדים?הרחבת המעברים? מה המשמעות של כל זה והאם יש דרך לא פולשנית בכדי להקל עליו? אודה על תשובתך...

שלום דנה לפי התיאור שמסרת לילדך דום נשימה בשינה בדרגה בנונית ורצויה לטפל בה. בילדים הטיפול היעיל ביותר הוא כירורגיה (כריתה של השקדים והשקד השלישי). כמובן צריך להדגים בבדיקה הגופנית הגדלה של השקדים (כוון שיש סיבות נוספות נדירות יותר לדום נשימה כגון לשון גדולה, הפרעה במבנה הלסת ועוד). לעיתים כריתה של השקד השלישי בלבד יכולה להביא להקלה משמעותית אך במקרה של בנך זה לא קרה. הסיבה לכך יכולה להיות שהשקדים מהווים מרכיב עיקרי בדום נשימה או שהשקד השלישי נכרת בצורה חלקית בלבד. לעיתים שימוש במשאף סטירואידלי לאף או בכדורי סינגולייר יכול לגרום להקלה בנשימה אך זה בתנאי שהאף נחסם שוב למרות כריתת השקד השלישי. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים