ניתוח שקד שלישי + שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/03/2011 | 17:03 | מאת: יהודית

הבן שלי בן 5.5 ואובחן כבעל שקד שלישי מוגדל ביותר וגם אחד השקדים מוגדל. הוא אינו סובל מבעיות נשימתיות או נחירות אבל כן נושם מהפה. מאז שהיה קטן היו לו שיבושי דיבור והדיבור שלו אינו מספחק ברור ( נזלי, כאילו מצונן כל הזמן ). נאמר לנו שיש קשר חזק בין הדברים ועל מנת לשפר את איכות הדיבור יש להסיר את השקד השלישי ( בעבר היתה גם בעית נוזלים באוזניים והוא עבר ניתוח כפתורים ). הרופא המטפל ממליץ להסיר גם את השקדים כי לטענתו זה מגביר את הסיכוי הבעיה לא תחזור על עצמה. אנחנו מבינים את הצורך בהסרת השקד השלישי אך האם באמת כדאי להסיר גם את השקדים ? האם יש באמת קשר בין השקד השלישי לשקדים ? תודה מראש,יהודית

שלום יהודית האמת היא שגם אני לא מבין. ניתוח לכריתת שקדים מומלץ במקרים של הספקות נשימה בשינה, דלקות שקדים חוזרות בתדירות גבוה או הפרעות בליעה למוצקים. "שיפור" הדיבור אינו מהווה התוויה לניתוח. כריתת שקד שלישי אמורה לפתוח את המעבר האפי וכתוצאה מכך לשנות את טון הדיבור. במידה ואין נחירות לילה ושינה עם פה פתוח כריתת שקד שלישי גם כן מוטלת בספק. רצוי לקבל הערכה של קלינאית תקשורת להפרעת הדיבור ולפעול בהתאם. כמו כן צריך לבדוק שוב את השמיעה אולי זה המקור שליבושי השפה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים