דום נשימה חסימתי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/03/2011 | 11:26 | מאת: ליהיא

ביתי בקרוב בת 6 מרגע לידתה ועד גיל 3.5 הייתה בוכה בלילות. לפני כחצי שנה עשינו מעבדת שינה והתשובה היא דום נשימה חסימתי בדרגת חומרה בינונית ( 7 יקיצות בשעה) המלצת רופא הריאה לנתח שקדים פוליפים כיוון שהיא עולה לכיתה א וזה עלול לעשות בעיות בריכוז. צילום אנדואיד הראה חסימה חלקית בלבד 2 רופאי אאג שבדקו אותה אמרו שהשקדים לא גדולים כלל ולכן ההחלטה לנתח היא בידנו. ילדתי אינה נוחרת בלילה ואינה סובלת כלל מבעיות אוזניים גרון וכו' מאז שהיא נולדה היא באחוזון 3 והיא קטנה מאוד. אשמח לקבל את חוו"ד כיוון שקשה לנו להחליט לבד

שלום ליהיא יש פער בין תלונות הילדה וממצאי הבדיקה הגופנית לבין תוצאות מעבדת השינה. ראשית עברה כבר חצי שנה ויתכן והיה שיפור עצמוני. במקרה של חוסר ודאות הולכים עם הקליניקה. במידה והנחירות לא קיימות והשינה שקטה ושלמה כנראה שאין צורך בהתערבות כשלהי אלה מעקב בלבד. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים