ניתוח להסרת שקדים + שקד שלישי + כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/02/2011 | 21:39 | מאת: מאיה

ביתי בת ה- 7+ עתידה בחודש הקרוב לעבור ניתוח להסרת שקדים + שקד שלישי + כפתורים, הילדה נושמת מהפה תוך כדי נחירות, לא ידוע לי על הפסקות שינה אולם לפי חוות דעתו של הרופא השקד השלישי גדול ויש צורך להסירו,השקד השלישי הוא משונץ (או שנוץ) ויש סיכון בהסרתו (בריחת אויר), אשמח לקבל הסבר מהם הסיכונים לניתוח מהסוג הזה.

שלום מאיה אני מניח שאת מתכוונת לענבל משונץ ולא לשקד השלישי. מצב זה נובע מדרגה קלה של חך שסוע ולרוב חסר משמעות. אבל כריתה נחרבת מדי של השקד השלישי יכולה לגרום במצבים אלה לבריחת אויר ומזון דררך האף ולכן הכריתה צריכה להיות חלקית, בעיקר בחלק המרכזי של השקד השלישי. וזאת כוון שהחך הרך אינו שלם (שנץ בענבל). כריתת שקדים מומלצת במקרים של הפסקות נשימה או לחלופין דלקות שקדים חוזרות בתדירות גבוה. במידה ויש רק נחירות ונשימת פה, כריתה של השקד השלישי לרוב מספקת. במקרים של ספק ואי ודאות ניתן לבצע בדיקה במעבדת שינה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים