ניתוח שקדים ושקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/02/2011 | 17:06 | מאת: שלהבת

בתי בת שנה ו 4 חודשים סובלת זמן מה מנזלת כרונית נושמת לא טוב מתעוררת המון בלילה. היום היינו אצל רופא אף אוזן גרון ואמר שחייבים לכרות את שני השקדים וגם שקד שלישי רציתי לדעת האם ניתוח זה לא מסוכן בגיל כה קטן? ומה החלופות לניתוח? האם זה לא מסוכן לכרות גם את השקדים הרגילים? אשמח לקבל תשובה במהרה

שלום שלהבת כריתת שקדים זהו ניתוח שכיח ביותר ולרוב ללא סיבוכים משמעותיים. לגיל הילד חשיבות ומתחת לגיל שנתיים רצוי לבצע את הניתוח בב"יח ציבורי בו יש גם טיפול נמרץ ילדים וזאת למקרה של סיבוך נשימתי. הסבירות לסיבוכים נשימתיים גבוה מעט יותר בילדים הקטנים. עדיין זה ניתוח בטוח למדי. לא בדקתי את ילדתך אך בגיל הצעיר הנ"ל דום נשימה בשינה יכול להגרם רק משקד שלישי מוגדל במקרים אלה מספיק לבצע כריתה של השקד השלישי בלבד. במידה והשקדים מוגדלים מאד ויש גם הפסקות נשימה בשינה כנראה שיש מקום לכריתתם. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים