התייעצות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

03/02/2011 | 10:55 | מאת: גלית

שלום רב ד"ר דוד בני בקרוב בן שלוש וכחודש וחצי הוא נוחר בשינה עם הפסקות נשימה אין לו נזלת נוזלית , אבל שומעים בקול שלו שיש לו גודש/הפרעה רופא א.א.ג אמר שיש חדש לאנדואידים. אך הוא לא בטוח ורוצה שבני יעבור בדיקת צילום נזופרינקס. האם לדעתך יש תועלת בבדיקת רנגטן זו? הוא גם אמר שבינתיים כדאי שיטול DEXACHLORPHENIRAMINE כי אולי זה יעזור. מה דעתך על כל הנושא הזה? תודהההההההה

שלום גלית במידה ולבנך נחירות והפסקות נשימה בשינה התרופה הנ"ל לא ממש תועיל. זאת תרופה נגד אלרגיה והורדת גודש אפי. לא מומלצת לשימוש ממושך ויעילה בעיקר במחלות חריפות של הצטננות וכו. הצילום נועד להשלים את הבדיקה הגופנית ולהעריך את השקד השלישי. במידה ויש הפסקות נשימה ובבדיקת הלע השקדים מוגדליםמאד הצילום לא ממש הכרחי כוון שהילד יזדקק בכל מקרה לניתוח כריתת שקדים ובניתוח עצמו ניתן להעריך ולטפל (לכרות ) את השקד השלישי. במקרים של ספק צילום יכול לתת מידע.לחלופין ניתן לבצע בדיקה אנדוסקופית של האף בעזרת סיב אופטי דק. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים