דלקת אוזניים מוגלתית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/01/2011 | 13:56 | מאת: אימלה

שלום רב ביתי סובלת מדלקת אוזניים ( אובחנה עי רופא עי לקיחת משטח ) כשהאוזן הימנית לא מפסיקה לשפוך החוצה מוגלה ניסיתי לחכות ולראות אם יש שיפור במצבה (10 ימים ) טיפלתי עי מי חמצן ושמן אלטרנטיבי לאוזן . עדיין האוזן כואבת ושופכת מוגלה כמו כן מטריד אותי מאוד שביתי (8) מתלוננת על כאבי ראש . לשאלתי : א. האם לתת אנטיביוטיקה במצב כזה? ב .האם יכול להיות שבגלל שחיכיתי נוצר נזק חמור יותר ? האם מוכרים כאבי ראש במצב כזה ? ג. האם יכול להיות מצב שאפשר להתגבר על דלקת אוזניים כזו ללא אנטיביוטיקה? תודה מראש

28/01/2011 | 16:06 | מאת: רוני

דלקת אוזניים עלולה לעיתים להסתבך ולגרום ל"מסטואידיטיס" שזה דלקת של העצם שמאחורי האוזן. לא ברור לי מדוע טיפלת בשמן אלטרנטיבי אבל בכל מקרה יש ללכת לרופא חזרה ואם אין רופא אז אפילו למוקד. דלקת שמנקזת את עצמה לא אמורה להמשיך לכאוב...

שלום לך בד"כ דלקת אוזן תיכונה שמתבטאת בהפרשה מוגלתית לא ממש כואבת ובודאי לא גורמת לכאבי ראש. רצוי מאד להבדק ע"י רופא אא"ג ולשאוב את המוגלה כדי להתרשם ממצב אוזן תיכונה. הטיפול אוזן מפרישה יכול לכלול טיפות אנטיביוטיות בלבד או שילוב של טיפות אנטיביוטיות ואנטיביוטיקה פומית (דרך הפה). למי חמצן אין יעילות גבוה ולשמן אלטרנטיבי עוד פחות. כאמור רצוי להבדק ע"י רופא אא"ג ולפי בדיקתו להמליץ על הטיפול המתאים והמשך הברור (במידה ויש מחשבה שהכאבי ראש קשורים לזיהום באוזן) בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים