נקודות שונות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/01/2011 | 21:20 | מאת: מאיר

בני בן שנתיים וחצי, סובל מצרידות מסויימת בקול. בנוסף, הוא עדיין אינו מדבר כפי שניתן היה לצפות, והדיבור אינו מספיק ברור. הוא גם סובל לעיתים קרובות מליחה שגורמת לשיעולים לחים, וכן מה שנראה כמו עודף רוק. אציין, כי הוא עדיין משתמש במוצץ, בעיקר ברגעים של תסכול, כך שאינני יכול להעריך כמה מהתופעות עשויות להיות קשורות לכך וכמה אינן קשורות. אציין, כי אני עברתי בסביבות גיל 6 ניתוח להסרת השקדים וכן לניקוז נוזלים באזניים, אינני יודע אם יש קשר בין הדברים, אבל אני מציין את העובדות. כעת, אני תוהה: האם עלי לגשת לבדיקת שמיעה? האם לרופא אא"ג? לקלינאי תקשורת? מה הסדר הנכון? אשמח על תשובתכם.

שלום מאיר רןפא אא"ג יהיה נקודת התחלה טובה. אולי הצפויות שלך רבות מדי והתפתחותו תקינה ? הרופא יוכל להתרשם ממצב האוזניים ואיכות קול והדיבור ולשלוח לבדיקת שמיעה במידת הצורך. הגיל קצת מוקדם להערכה וטיפול של קלינאית תקשורת. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים