דלקות באוזניים חוזרות לבן 7 חודשים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/01/2011 | 12:23 | מאת: שרית

שלום, מצטערת שיצא קצת ארוך... בגיל חודש וחצי בני סבל במשך שבועיים וחצי משילשולים- לא נמצאה סיבה. בגיל 5 חודשים שוב סבל משילשולים במשך 3 שבועות. במהלך השבועות האלו עשינו לו אין ספור תרביות, אין ספור רופאים ראו אותו ולא מצאו כלום. אחת הרופאות אמרה לנו לבדוק לו את האוזניים (לא היה חום במהלך השילשולים ולא התלונן מעבר לרגיל), ואכן נמצאה לו דלקת באוזן. אחרי מנה אחת של אנטיביוטיקה- השילשולים פסקו. הוא קיבל אנטיוטיקה במשך 10 ימים, ואחרי שבוע מיום הפסקת האנטיביוטיקה הוא שוב שילשל. לקחתי אותו שוב לא.א.ג ושוב גילו לו דלקת- ושוב מוקסיפן ל10 ימים, ושוב שבוע אחרי שנגמרה האנט' הוא שילשל- ושוב גילו לו דלקת באוזן- בשלב הזה כבר לא נתתי אנטיביוטיקה מאחר וראיתי שזה לא עוזר. במהלך כל הזמן הרופאי ילדים ראו רק נוזלים וקצת אודם באוזניים. אחד הרופאים המליץ על ניקור והשני על כפתורים ואמר שניקור יעזור לאותו רגע והדלקת תחזור. הרופא שהמליץ על כפתורים נתן לנו מרשם לחודש וחצי של אנטי' רספרים+ 24 טיפות פניסטיל ליום, ולעשות אחרי הכמות הזו בדיקת שמיעה+טימפנומטריה. לי זה נראה קצת מוגזם כל הכמות הזו, אשמח לשמוע המלצות ותובנות נושא. תודה

שלום שרית דלקות אוזניים חוזרות זאת תופעה שכיחה בילדים, במיוחד בחורף ובשנה הראשונה שנכנסים לגן. הסיפור שלך קצת משונה כוון שלרוב טיפול אנטיביוטי יכול לגרום לשלשול ולא לעצור אותו. אולי כדאי להתייעץ עם רופא גסטרו ילדים לגבי מהות השלשולים והטיפול בהם. מבחינת הדלקות אוזניים קיימות 3 אופציות: 1. לטפל בכל דלקת בנפרד כאשר מופיעה (ככל שהילד יגדל והחורף יחלוף כמות הדלקות תרד). 2. לנסות טיפול אנטיביוטי מונע (רספרים זאת אכן אחת האופציות והטיפול נמשך 6-12 שבועות. אופציה זאת פחות מועדפת). 3. ניתוח להכנסת צינוריות לאוזניים (מקטין את כמות הדלקות באוזניים ומשנה את האופי שלהם) במצב שתארת הייתי קודם כלל מנסה את אופציה אחד ורק כאשר תדירות הדלקות לא נשלטת וישנה פגיעה ניכרת באיכות החיים של הילדים וההורים עובר לאופציות האחרות בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים