סטרפטוקוק עמיד?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

04/01/2011 | 19:40 | מאת: לילי

בני בן 5 שנים אובחן כחלה בסקרלטינה ( פריחה וגם בתרבית גרון חזר סטרפטוקוק חיובי). טופל 10 ימים במוקסיוויט ולקח כמו שצריך כל המנות - לא דילג אפילו על אחד....ביום ראשון בבוקר לקח מנה אחרונה וביום למחרת בערב הופיעה שוב חום וכאבי גרון. רופא ילדים אמר שזה כבר משהו אחר - וירלי, כך היה 5 ימים עם חום וכאשר באתי ביום החמישי לחום - נלקחה לנו ספירת דם - לויקוציטים 21.5 , צילום חזה ושתן לכללית ( ובהמשך גם תרבית חזר שלילי) - תקינים. חזרנו הביתה. באותו יום בערב הופיעה סרפדת קשה בעיקר ברגליו, קצת ידיים ופנים - שלפוחיות מאד מגרדות. רצנו למוקד רפואי שם קיבלנו בטנזון והתחלנו אנטיביוטיקה אזניל בהמלצת רופא במוקד. לפני תחילת אנטיביוטיקה שוב נלקח לנו תרבית גרון שבהמשך חזר שוב חיובי. נשאלת פה שאלה - מה קרה, מדוע מוקסיוויט לא עזר - האם יש לנו סטרפטוקוק עמיד והאם אזניל יעזור? היום הילד לקח מנה אחרונה והשאלה שזה שוב לא יחזור.... גרסת רופא ילדים שלנו שכרגע אולי הילד נשא של סטרפטוקוק ומה שהיה לו עכשיו - זה מיקופלסמה בדם שגרמה לסרפדת ומחלה שניה בכלל. האם אתה מסכים עם הגרסה זאת?מה דעתך ? ואם זה חיידק עמיד - אך יודעים? הרי תשובה שאנחנו מקבלים מקופת חולים - זה שנמצא חיובי אך לא כתוב לאיזה אנטיביוטיקה רגיש...או שאם זה עמיד - הם מציינים לרופא? בתודה מראש

שלום לילי זה סיפור מורכב עם פרטים רבים ואני לא יכול לתת לך תשובה מוסמכת ללא בדיקת הילד וצפיה בבדיקות העזר. באופן כללי סטרפטוקוקים מאד רגישים לפניצילין (רפפ ומוקסיפן) וכשלון של מוקסיפן נדיר למדי. התיאוריה של הרופא שלך נשמעת הגיונית. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים