שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/12/2010 | 14:39 | מאת: סמדר

ד"ו גורדין שלום רב בני בן 4 אובחן עם שקד שלישי מוגדל. בבדיקת שמיעה נמצא ליקוי הולכתי עד 25DB טימפנומטריה TYPE B דו צדדי. יש נוזלים באוזניים ללא פגיעה בעצב השמיעה. יש לציין שהוא לא סבל מדלקות אוזניים בכלל. הוא ישן בפה פתוח ונוחר לא ברור לי האם יש הפסקות נשימה נבדק ע"י רופא א.א.ג שהמליץ לנו לעשות ניתוח בשיטת קובליישן וגם השתלת צינוריות איוורור האם יש צורך לעשות בדיקה במעבדת שינה? לפני ניתוח והאם זה דחוף?

שלום סמדר לרוב בדיקה במעבדת שינה אינה הכרחית ומה שקובע זה תלונות הילד והממצאים בבדיקה גופנית. רק במקרים שיש חוסר התאמה בין התלונות לממצאי הבדיקה או שלילד סיכון ניתוחי מוגבר הבדיקה במעבדת שינה מומלצת. הניתוח אינו דחוף. שיטת הניתוח לא ממש משנה את התוצאה הסופית. שמיעה של 25 דב היא על גבול הנורמה כך שאינני בטוח שניתוח צינוריות חיוני. חשוב לדעת מה משך הנוזלים והאם יש השפעה על הדיבור וההיגוי. במידה ולא ניתן לעקוב אחר האוזנים ולחזור על בדיקות שמיעה. במידה ובדיקת השמיעה נעשתה בחורף אז יש פוטנציאל לשיפור בסופו (לרוב הנזלת והנמוזלים באוזנים חמורים יותר בחורף). בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים