שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/12/2010 | 19:01 | מאת: שלומי

שלום בני בן 8 חודשים מזה 4 חודשים סובל מנזלות וציפצופים במערכת האף נבדק ע"י רופא משפחה ונמצא ריאות נקיות כמו כן נבדק ע"י רופא אלרגיה וכל הטסטים יצאו שליליים נזכיר שיושן המון פעמים עם פה פתוח וראש מורם מעלה ,הופנה לא.א.ג שאלתי: במידה וזה שקד שלישי האם ניתוח בגיל זה אינו מסוכן , כמו כן מה זמן האשיפוז ומתי רואים שיפור במערכת הנשימה והאם מפסיק את הנזלות והציפצופים ולבסוף האם יש תופעות לוואי לניתוח תודה

שלום שלומי נזלת היא לא סיבה לביצוע ניתוח לכריתת השקד השלישי. אני מניח שאתה מתכוון לחרחור ונשימה אפית רועשת (צפצופים לרוב נובעים מבעיה ראתית). גיל הילד אכן צעיר מאד. לרוב הניתוח הנ"ל נעשה בגילאי שנה ויותר (בד"כ סביב שנתיים) אך במידה וקיימת הפרעה נשימתית ניכרת ניתן לבצעו גם בגיל של בנך. הניתוח נעשה במסגרת אישפוז יום (ללא שהייה של לילה בבי"ח). אתם צריכים להבדק ע"י רופא אא"ג כדי שיקבע האם התלונות נובעות מהפרעה אפית. מעבר לבדיקה הגופנית ניתן לבצע צילום רטנגן לצואר או בדיקה אנדוסקופית של האף. הניתוח פשוט יחסית, החלמה קצרה וסיבוכים נדירים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים