נוזלים באוזניים ושקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/12/2010 | 21:57 | מאת: איריס

שלום ד"ר אריה ביתי בת שנה וארבעה חודשים לאחרונה סבלה מדלקת אוזניים ,הרופא אבחן נוזלים באוזניים,והפרעות בגלל שקד שלישי. בבדיקת שמיעה התגלה ליקוי קל בשמיעה ונראה לי שיש עיכוב שפתי בשל כך. הרופא המליץ על ניתוח לניקוז הנוזלים וניתוח להוצאת השקד השלישי. אני מבקשת לדעת: האם הנתוח לניקוז נוזלים לא יפגע בעור התוף? האם כדאי לנתח ? האם יש דרך אחרת לניקוז הנוזלים? האם הניתוח משפר את השמיעה? תודה איריס

שלום איריס ניתוח צינוריות נועד לשפר את השמיעה. לצורך הכנסת הצינוריות נעשה חור בעור התוף. הצינוריות נפלטות לרוב לאחר שנה והנקב בד"כ נסגר לבד. לא אוכל לענות האם כדאי או לא ללא בדיקת הילדה והתייחסות לבדיקת השמיעה. אין דרך אחרת לניקוז הנוזלים. חשוב לדעת כמה זמן יש נוזלים . בד"כ התערבות ניתוחית נעשית לאחר 3 חודשים ויותר כוון שחלק גדול מהנוזלים נספגים לבד (בטווח של 3 חודשים). צריך להתייחס גם לחומרת ליקוי השמיעה. במדית ויש נוזלים אך השמיעה בגדר הסביר הניתוח לא ממש הכרחי. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים