דלקת אוזן תיכונה מגיל 4 חודשים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/03/2008 | 14:34 | מאת: ליזה

שלום רב, בתי בת ה- 7 חודשים סובלת מדלקות אוזן תיכונה מגיל 4 וחצי. הדלקות מאופיינות בנקב בתופית והפרשה מוגלתית .לעתים ביום הראשון להופעת הדלקת ישנו חום 38-39 שיורד מיד (ללא אקמולי). התנהגות הילדה די רגילה אך לעתים יש לה פחות תיאבון. עד כה זה קרה 4 פעמים ובכל פעם לקחה אנטיביוטיקה ( פעם מוקסיפן ופעם האחרונה אוגמנטין) + טיפות סילוקסאן תחת טיפול של רופא אאג. היא מסיימת טיפול (שמלווה בכאבי בטן ושילשולים) ומיד לוקה בדלקת שוב פעם. בכל פעם המרווח בין סיום האנטיביוטיקה להופעת דלקת הולך ומצטמצם (שבועיים, שבוע וחצי וכעת - 3 ימים ). בנוסף הילדה משפשפת את האוזניים די הרבה. המצב כעת : סיימנו אנטיביוטיקה (אוגמנטין) וכעבור 3 ימים שוב פעם הופיעה דלקת כלומר הפרשה מוגלתית מהאוזן. לילדה אין חום אך היא נוגעת הרבה באוזניים. הלכנו לאאג (אגב רופא זה הוא אינו רופא המוגדר בתור אאג ילדים אך אנו מאוד מרוצים שהוא מטפל בילדה) הוא מכיר את ההיסטוריה של הילדה ואישר שאכן זו שוב פעם דלקת אוזן תיכונה עם נקב בתופית. והפעם במקום לתת אנטיביוטיקה הוא נתן סילוקסאן בלבד + כתב מכתב לרופאת הילדים שלנו בו הוא רואה לנכון לתת אנטיביוטיקה רוצפין בזריקות (!). מחר יש לנו תור לרופאת הילדים וניאלץ להחליט עם הולכים על הזריקות או לא (אלא עם כן לרופאה תהיה דיעה אחרת)? באופן כללי הילדה בסדר - אין לה חום ותיאבון ככה ככה. מחייכת ומשחקת כרגיל. שאלות : 1. לאור ההיסטוריה של דלקות חוזרות - האם ניתן לעשות משהו מלבד הזריקות ? 2. מה ההבדל בין טיפול אנטיביוטי בזריקות לעומת טיפול דרך הפה? האם זה מה שימנע מדלקות לחזור ? מה היתרונות ולמה בעצם צריך את זה? הייתי רוצה להימנע מהזריקות .. מה אתה היית עושה במצב שכזה? תודה ליזה

30/03/2008 | 17:19 | מאת: ד"ר עדי בירון

כפי שכבר הסברתי בפירוט בעבר (עייני בתשובות לשאלות קודמות) כאשר מתן האנטיביוטיקה דרך הפה אינו יעיל ניתן לשנות למתן תוך שרירי (זריקות) או מתן תוך ורידי (אינפוזיה). ספיגת התרופה אל הדם עולה, ומכאן גם יעילותה. החיסרון של דרכי המתן הללו הוא באי הנוחות: זריקה כואבת ואינפוזיה בד"כ מחייבת אישפוז. אפשרות נוספת היא פתרון ניתוחי ("כפתורים" או כריתת אדנואיד, הנקרא גם "שקד שלישי" או "פוליפים"). לפי הסיפור שלך, במיוחד בתחילת הקייץ נראה לי שהפתרון של הזריקות הוא המתאים ביותר. זכרי שבתור אמא, בניגוד לבתך את אמורה להבין את המשמעות ארוכת הטווח של זיהומים חוזרים באוזניים על כל האפשרויות לסיבוכים. כאשר שמים את אלה על כף אחת של המאזניים, ועל הכף השנייה שמים כאב ממש לא נורא למשך שניות ספורות נראה לי שלמרות הרתיעה הראשונה שיש לכולנו מזריקות, ההגיון מראה אחרת.

31/03/2008 | 08:32 | מאת: ליזה

ד"ר שלום , מה הכוונה "מתן האנטיביוטיקה דרך הפה אינו יעיל " ? כאשר אנו נותנים דרך הפה הדלקת חולפת אך חוזרת. האם הזריקות יגרמו לזה שהן לא תחזורנה ? אם לא - אז מה ההבדל בין 2 הצורות ? אם אין הבדל מהבחינה הזו - מדוע לא לתת דרך הפה וזהו ? תודה ליזה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים