שקד שלישי מוגדל

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

15/11/2010 | 04:58 | מאת: מיטל

שלום, בני בן 4. אסמטי, ואובחן כי יש לו שקד שלישי מוגדל. הומלץ לנו לבצע כריתה של השקד וכן של השקדים. שאלותיי-מהן הסכנות בניתוח כזה לילד אסמטי והאם הניתוח והערכות לו תהיהשונה? וכן מתי יש לכרות את השקדים ומתי אפשר להימנע מכך? האם בגלל שהם מוגדלים יש להסירן-ואם כן-מדוע? תוה וסליחה על האורך.מיטל

שלום מיטל גודל השקדים אינו קובע. הם יכולים להיות ענקיים והסימפטומים של הילד דלים ומצד שני לעיתים גם בשקדים בנוניים תתכן הפרעה חסימתית קשה. לכן לא קובעים החלטה ניתוחית רק על סמך הגודל. ההתויה לכריתת שקדים כוללת דום נשימה בשינה (הפסקות בנשימה בעת שינה), דלקות שקדים חוזרות והפרעות בליעה. במידה ויש רק נחירות ושינה עם פה פתוח ללא הספקות נשימה כריתת השקדים אינה הכרחית. כאשר יש הפסקות נשימה בשינה, כריתת האדנואיד ללא השקדים אינה מספקת והתסמינים של דום נשימה יכולים להשאר. מבחינת הההערכות לניתוח בילד אסטמטי- עיקר הדגש הוא ההכנה להרדמה. לניתוח זה לא ממש משנה. אך מבחינת ההרדמה רצוי שהילד יגיע במצב של איזון ולא בעת החמרה נשימתית. לעיתים גם ניתנת הכנה לקראת הניתוח ע"י סטירואידים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים