נזלת כרונית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

04/11/2010 | 09:10 | מאת: נעמי

נכדתי בת 4 עברה ניתוח להוצאת הפוליפים מה שאמוא היה להפסיק את הנזלת (בגיל שנתיים וחצי) ולצערי הרב זה לא קרה. יש לה נזלת כל הזמו לפעמים מוגלתית ורוב הזמן סתם נוזל. היתה כבר אצל המון רופאים מומחים וקבלה כל מיני סירופים וספריים שעזרו לתקופה קצרה ביותר. מה ניתן עוד לעשות?

שלום נעמי הקביעה שלך שניתוח שקד שלישי אמור להפסיק את הנזלת לא ממש נוכונה. נזלת יכולה להיות על רקע אלרגי, שקד שלישי פעיל, סינויסטיס כרונית ועוד. במידה ושקד שלישי מוגדל הוא הגורם לנזלת הכרונית ניתוח בדר"כ מקל אך לא באופן קבוע כוון שיכולה להיות צמיחה חוזרת (את מציינת שעברה כבר שנה וחצי מאז הניתוח). השאלה היא האם לאחר הניתוח הייתה הטבה משמעותית בנזלת או לא ? בנוסף אין כל ודאות שהנזלת נגרמה מהגדלת השקד השלישי. רצוי לבצע בדיקות אלרגיות , לבצע בדיקה אנדוסקופית של האף וטיפול תרופתי הכולל תרסיס סטירואידלי. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים