רטרקציה באוזן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/10/2010 | 17:01 | מאת: אמא מודאגת

ד"ר גורדין שלום, בני בן 5.5 סבל בעבר מנוזלים וירידת שמיעה, דלקות מעטות מאוד. בנוסף סובל מרטרקציה באחת האזניים. המלץ לנו על כפתורים באוזן באותה אוזן. הייתי שמחה לשמוע האם ישנם טיפולים נוספים מלבד ניתוח כפתורים ומה סיכויי "הצלת המצב" בעזרת כפתורים. תודה רבה

שלום לאמא המודאגת רתיעה בעור התוף מצביעה לרוב על הפרעה באוורור האוזן ותת לחץ שגורם לשקיעת עור התוף. הטיפול תלוי בדרגת החומרה של הרתיעה ובליקוי השמיעה הנלווה. במקרים הקלים ניתן לעקוב. במקרים קשים יותר כאשר יש הדבקות של עור התוף לקיר הפנימי של האוזן התיכונה מקובל להכניס צינורית. במקרים קשים עוד יותר כאשר ישנה הדבקות עצמות השמע צינורית בד"כ לא מספיקה ויש צורך בביצוע ניתוח נרחב יותר.   במקרים הקלים ניתן לנסות שימוש במכשיר earpopper למניעת המשך הרתיעה ואפילו חזרת עור התוף למנח התקין. היעילות לא ברורה ותלויה בדרגת החומרה ההתחלתית. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים טל לקביעת תורים 050-4039348

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים