בדיקת שמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/10/2010 | 13:02 | מאת: מריה

יש לי שתי בנות בגילאים 7 וחצי (כתה ב') ו 3. האם מומלץ לעשות להן בדיקת שמיעה (רק כדי לראות שהכל בסדר). לגדולה גם יש קשיי ריכוז בביה"ס וחשבתי על זה כצעד נוסף לאבחון. אם כן, האם אפשר לעשות זאת במסגרת קופות החולים? יש רופא א.א.ג. מיוחד לילדים? תודה רבה מראש!

שלום מריה ראשית נעשות בדיקות סקר לשמיעה בטיפות חלב וגם בעת הכניסה לבית הספר. במידה ויש חשד לשמיעה לא תקינה, הפרעות דיבור וקשב בדיקת שמיעה מקיפה רצויה. כמו כן במקרים של סיפור משפחתי של ליקוי שמיעה כדאי להבדק. בדיקת שמיעה נעשית ע"י קלינאית תקשורת (אודיולוגית) ולא רופא במסגרת כל הקופות (צריך הפנייה של רופא אאג או רופא ילדים). בארץ יש מספר קטן מאד של רופאי אאג שעברו תתהתמחות מיוחדת במחלות אאג בילדים בחו"ל. בברכה ד"ר גורדין אחראי שרות אאג ילדים, בי"ח רמב"ם 050-4039348 טל לקביעת תורים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים