מהם האריתנואידים? בדיקת גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/09/2020 | 23:26 | מאת: אלמוג

שלום רב אני בן 20 עשיתי אתמול בדיקת גסטרוסקופיה (בגלל בעיות בבליעה) אשר במהלכה, נתנו צילום גם של מיתרי הקול שלי (בנוסף למערכת העיכול העליונה). נמצא אצלי אודם רב באריתנואידים. הוושט תקינה. שתי שאלות קטנות - 1) האם יש קשר בין אודם באריתנואידים לבין כאבים בבליעה ותחושה של גודש עם רצון לכחכח באופן תמידי? 2) מהם האריתנואידים? האם זה שם נוסף למיתרי הקול? תודה רבה!

שלום רב ארתנואידים הם חלק מהמבנה של מיתרי הקול נמצאים בחלק האחרי של המיתרים. אודם באזור יכול להצביע על רפלוקס (חזרת חומצה) מהקיבה לאזור הגרון ויכול להסביר תלונות של כאבים וכחכוח.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים