ניתוח כפתורים לילד בן 6

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/09/2020 | 19:59 | מאת: קרין

שלום ד"ר בני בן ה6 מאובחן על ספקטרום אוטיסטי. אינו מדבר ברור רק עם תנועות ללא עיצורים. יש לו דיספרקסיה ורבלית . בבדיקת השמיעה יצא ירידה אך לא שיתף פעולה מלא וטימפנומטריה b. אני מרגישה ילד שומע בסדר ומבין אותי . ורופא המליץ על כפתורים במידה ויש נוזלים.לדעתך יכול לעזור לו בדיבוראו שאין צורך? תודה

שלום רב שמיעה תקינה חשובה בילד עם מוגבליות נוספות וחשוב להגיע לשמיעה תקינה במידת האפשר. במקרה שתארת רצוי לבצע בדיקת שמיעה אובייקטיבית בדיקת BERA שאינה מצריכה שיתוף פעולה ונותנת בצורה מהימנה את רמת השמיעה האמיתית. הבעיה בבדיקה זאת שהיא מצריכה טשטוש . בכל זאת זה עדיף מאשר לבצע ניתוח שאין בו צורך ותועלת (במידה והשמיעה אכן תקינה בבדיקת BERA). אפשרות אחרת היא לבצע את בדיקת השמיעה במכון שמיומן לבדוק ילדים על הרצף ואולי לקבל מסקנה מהימנה יותר לגבי השמיעה. במידה ויש הפרעת שמיעה עקב הנוזלים אזי ניתוח בהחלט במקום

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים