סטרפטוקוק ללא חום, ודלקות חוזרות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/09/2019 | 14:57 | מאת: סיוון

לפני כחודשיים הרגשתי לא טוב, חום כאבי גרון חזקים, משטח גרון יצא חיובי לסטרפטוקוק ולקחתי אנטיביוטיקה. אתמול שוב אותו מרגש, היום התעוררתי בבוקר החום ירד ולא הופיע כלל במהלך היום אך הגרון נפוח , אדום וכואב מאוד. הרופא נתן לי אנטיביוטיקה שוב, הפעם ללא משטח גרון פשוט כי אין אפשרות לעשות אותו ביום שישי ולאחר מכן יש חג. השאלה שלי היא האם יכול להיות שזה אכן סטרפטוקוק אפילו שהחום חלף לאחר יום אחד בלבד ? קצת חוששת מאנטיביוטיקה לעיתים תכופות.. שאלה נוספת, כאבי הגרון חוזרים אצלי פעמים רבות, לפעמים בצורה ויראלית ולפעמים בצורה חיידקית, יש דרך למנוע את זה?

יכול להיות זיהום של סטרפ גם ללא חום אך חשוב לקחת משטח גרון לפני כל התחלת טיפול אנטיביוטי כי במשטח שלילי הטיפול מיותר

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים