כאבי בליעה בזמן אוכל

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/05/2019 | 20:43 | מאת: א.כ

שלום, בת 16.5 שנים. לפני כחודש התלוננה על כאבים בזמן בליעת אוכל. שמקרין ללסת תחתונה .כאב המדמה כאב בגרון. ללא חום וללא שום תלונות נוספות. בבדיקה: הרופאה חשדה שמדובר בדלקת סביב שן בינה ונתנה מוקסיפן 500 מג לשבוע. הכאב נעלם. לפני כשבועיים שוב חזר הכאב והגענו לרופא אאג. בבדיקה לא נמצא כלום. וגם בבדיקת אנדוסקופיה דרך האף לא נראה דבר. ניתנו כדורי מציצה שהקלו מעת לעת. ב. קיבלנו הפניה לאאג לרינגוסקופיה אבחנתית גמישה בביהח. ג. אתמול הכאב עבר מצד ימין לצד שמאל. יש לציין, שמדובר בכאב מינורי עמום אבל קבוע ומציק רק בבליעה,גם של רוק. אין למטופלת תלונות על צרבת, גזים או שילשול. כלום. מה דעתך ?

אכן הצעד הבא רצוי שיהיה בדיקת אאג חוזרת כולל בדיקה סיבאופטית. יתכן והכאב נובע ממפרק הלסת במדיה ונמצאת סיבה בתוך חלל הלע רצוי גם בדיקת רופא שיניים/ פה ולסת

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים