הפרשות של שעווה מהאוזן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/03/2019 | 10:25 | מאת: מעיין

שלום. ביתי בת שנה ו7 חודשים. כבר תקוםה מאוד ארוכה שסובלת מנזלת שבאה והולכת ומנזילה של שעווה מאוזן ימין אשר יוצאת בצבע צהוב דביק כמו נזלת נדבקת על כל האוזן והשיער. לאחר התייעצות עם הרופאה ניתן טיפול של מיי חמצן וטיפות אך ללא הצלחה. הנזילה מהאוזן ממשיכה כל הזמן וזה כבר ממש מלחיץ אותי ומציק לילדה בנוסף הנזלת לא מפסיקה. נתתי כל טיפול אפשרי, תרסיס מי מלח, אינלציה של מי מלח, שמן להקלה בליחות למריחה על החזה, טיפות הקלפיטוס על הכרית וכלום לא עוזר. אשמח לעצה ועזרה. תודה רבה.

לא מדובר בשעווה אלה בהפרשה מוגלתית כנראה שיש זיהום באוזן. רצוי לקחת תרבית מההפרשה ולמנוע הרטבה של האוזן. יש לפנות לרופא ילדים/ אאג לבדיקה והמלצות טיפול נוספות

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים