נוזלים באוזניים ושקד שלישי, תרופות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

08/02/2019 | 12:15 | מאת: שלי

שלום רב. בני בן 5.5. סובל בערך שנתיים, און אנד אוף, מנוזלים באוזניים. לאחרונה בלילות מתקשה לנשום. התפתחות תקינה. היינו אצל רופא א. א. ג דיבר על ניתוח משולב, לא בדק שקד שלישי עם אנדוסקופ, לא היה לו. גם לא בדק שקדים בגרון. אמר שיש נוזלים ושבגילו כבר לא אמורים להיות נוזלים... זה נכון? האם יש מצב שתרופות יצמצמו שקד שלישי וימנעו ניתוח? מה הן בדר"כ? מה לגבי איירפופר? האם יעיל? אנחנו לקראת בירורים וייעוצים...מאוד מבולבלת... חוששת מניתוח כמובן... תודה על תשובתך!

שלום רב המלצות לטיפול ניתן לתת לאחר שמיעת כל התלונות ובדיקה של הילד. נזולים באוזניים לא בהכרח שמצריכים טיפול כשלהו. עיקר המוטציה לטיפול היא הפרעה שמיעתית לכן חשוב לבצע בדיקת שמיעה. תרופות לא ממש עוזרות לנוזלים. איירפופר יכול לעזור בגיל הנ"ל אך לא לכולם. לגבי השקד השלישי - רלוונטי לטיפול ניתוחי במידה ויש הפרעה בנשימה האפית כגון נחירות, נזלת ממושכת נשימת פה ויקיצות דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים