אבנים בשקדים בת 9 ללא חום או כאבים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/01/2019 | 22:14 | מאת: יעל

שלום רב, ביתי בת 9 סובלת כחודש מאבנים בשקדים, ללא חום ללא כאבים. הרופא אמר כי אין הרבה מה לעשות מלבד לגרגר מי מלח ובמידה ובעוד מספר חודשים/שנה נבין שאין הטבה או שהמצב ממש יציק הוא יבצע ניתוח להוצאת השקדים. האם זה הטיפול המקובל בילדים? האם יכולים להיות סיבוכים לאבנים בשקדים אצל ילדים. תודה.

שלום בד"כ תופעה זאת גורמת לריח רע מהפה . הצורך בטיפול ניתוחי נקבע לפי חומרת התסמינים במקרה של ריח זה בעיקר הפרעה חברתית . אין שום כורח בטיפול. מבחינה ניתוחית ניתן לעצב את השקדים כך שלא יהיו שקעים בתוכם , ניתוח זה קל יותר מכריתה מלאה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים