בו שנתיים וארבע דיבור ודלקות אוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/10/2018 | 14:59 | מאת: נופר

שלום רב, בני בן שנתיים וארבע, ילד מקסים ומתוק מבין,מביע,עצמאי. התפתח מהר מאוד והשיג את כל אבני הדרך שהיה דרוש להשיגם בנוסף,אמר והשתמש במילים בודדות מובנות כמו תפוח, בננה, ומילים פחות מובנות כמו(תתא קיצור לסבתא או ויזיה קיצור לטלויזיה). בחודשים האחרונים סבל מדלקות אוזניים כרוניות באופן אינטנסיבי ומאז ותוך כדי, שמתי לב שהמילים פחתו(ג'סטות ,הבעות,יצירת קשר -הכל תקין)ויש המון גיבריש . הוא כן מצביע,פחות משתמש במילים ( מתרגמת ומתמללת לו) אני לפני בדיקת שמיעה וא.א.ג(הייתי אצל רופאה שלא ראתה נוזלים אך הפנתה לבדיקת שמיעה ובכל זאת קבע),אך רציתי להתייעץ ולהבין,האם מניסיונך, יש קשר בין העיכוב השפתי(עצירתו) לבין דלקות האוזניים(שטופלו כולם באנטיביוטיקה)? אודה לדעתך..

02/10/2018 | 15:01 | מאת: נופר

בהמשך לפוסט הקודם, התכוונתי שקבעתי שנית בדיקת א.א.ג עם רופא אחר בכדי להיות בטוחה בשלילת נוזלים

כן הקשר הנ"ל בין עיכוב שפתי לנוזלים באוזניים וירידה בשמיעה בהחלט שכיח במיוחד בגיל זה. לאחר ביצוע בדיקת השמיעה תוכלי להיות ודאית יותר

06/10/2018 | 18:04 | מאת: נופר

תודה רבה. באם הבדיקה תהיה תקינה,ונניח ואין נוזלים באוזניים..מה יכולה להיות אותה הסיבה למחסום השפה? האם לדעתך כשאי להמתין ל"חזרת המילים" מעצמן? זה קורה? לתשובתך,אודה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים