יעילות earpopper לפני ניתוח לסגירת עור התוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/09/2018 | 15:14 | מאת: אבי

בני בן 16.5 עומד בפני ניתוח לסגירת עור התוף (נקב יזום שרופא א.א.ג יצר בעקבות דלקת חריפה ב-2 האוזניים בגיל שנה וחצי ולא נסגר) בC.T נתגלתה רטרקציה מעובה בעור התוף, ללא נזק בעצמות השמע, עצב השמיעה תקין קראתי על מכשיר ה-earpopper, האם יכול להועיל בטיפול ברטרקציה ,בשקיעת עור התוף ובשיפור השמיעה למרות הנקב בעור התוף? האם כדאי לעצור את הניתוח ולהשתמש במכשיר ? אנו חוששים מהניתוח בשל הסיכונים

שלום במידה ויש נקב בעור התוף ל EARPOPPER אין כל יעילות או צורך כוון שהאוזן כבר מאווררת דרך הנקב. במקרה של רתיעה של התופית ללא נקב השימוש בו יכול לעזור לעיתים (זה תלוי בדרגת הרתיעה ודברים נספים והטיפול הנ"ל יעיל פחות מניתוח).

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים