לאחר ניתוח כפתורים-בן 3.5

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/08/2018 | 20:36 | מאת: לילי

שלום ד"ר, עברנו ניתוח כפתורים לפני 4 חודשים בגיל 3 לאחר ירידה בשמיעה לזמן ממושך עקב נוזלים באוזניים. לפני שבוע הרופאה ראתה באחת האוזניים שהכפתור מכוסה בהפרשטת ונתנה טיפול מי חמצן באוזן. היום בבדיקה חוזרת ראתה דונג באוזן וניקתה ואמרה שהכפתור כמעט בחוץ, נראה שהאוזן דוחה אותו. קיבלנו מרשם לטיפות אוזניים oflox col 0.3% ולחזור לביקורת עוד שבוע. הוא לא צולל במים,רק מתקלח ואנו משתדלים שלא יכנסו מים לאוזניים. מה עושים במצב כזה? הוא עדיין זקוק לכפתורים באוזניים ורק בזכות הניתוח השמיעה השתפרה,יש דרך למנוע את יציאת הכפתור? במידה והוא יצא נצטרך ניתוח חוזר? מדוע זה קרה ככ מוקדם? להבנתי רק לאחר שנה-שנה וחצי הכפתור נפלט. תודה רבה

שלום רב הזמן הממצוע לפליטת הכפתורים הוא 9-12 חודשים אך הם יכולים להפלט גם אחרי חודש ומאידך להשאר באוזן גם 3 שנים. כאשר הכפתור נפלט או בשלבי פליטה לא ניתן להחזיר את המצב לקדמותו. אך זה לא אומר שניתוח נוסף הכרחי. רצוי יהיה לעשות בדיקת שמיעה ובהתאם לתוצאות ולתקפודשל הילד לקבל החלטות להמשך

15/10/2018 | 22:52 | מאת: עירית

גם לנו קרה מקרה דומה. הבן שלנו עבר ניתוח כפתורים לפני חצי שנה , היום הוא בן 5.5 והיינו בביקורת אצל הרופא והוא ראה שאוזן ימין דוחה את הכפתור T , שנחשב לכפתור שברב המקרים לא יוצא לבד ולרוב ידרש ניתוח נוסף להוצאתו. כתבת בתגובתך שלאחר פליטת הכפתור לא ניתן להחזיר את המצב לקדמותו, מה הכוונה? האם התכוונת לכך שספציפית את הכפתור שנפל לא נוכל להחזיר או כוונתך היתה כי השמיעה תדרדר ולא נוכל לשפרה או להחזיר אותה למצב תקין? האם מצב שבו האוזן דוחה את כפתור הT הוא מצב מסוכן? לא כל כך הבנתי מהרופא של בני מה ההשלכות למקרה זה. אודה להסברך.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים