כישלון בדיקות סינון שמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

17/07/2018 | 23:27 | מאת: יבובו

היי בתי בת שבועיים. נכשלה בדיקת oae בתינוקיה ולאחר מכן גם בדיקת aabr. בבדיקה מעט נוזלים באוזניים. מוזמנים לבדיקת bera. מה הסבירות שאכן יש ליקוי שמיעה? האם תוצאות aabr מושפעות גם הן מהנוזלים? או שאם נכשלה בבדיקה זו בסבירות גבוהה יש ליקוי שמיעה כלשהו? תודה

שלום רב בדיקות הסקר לאחר הלידה הם אוטומטיות וגם לא מכוונות האם הליקוי הוא עבי או ליקוי שנובע מנוזלים. אין ברירה אלה להמתין לבדיקה האבחנתית והמדויקת שזאת BERA . שכיחות יותר גבוה לנוזלים כסיבה לכשלון בסקר אך כאמור לא ניתן לנבא. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים