בן שנתיים - עיכוב שפתי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

19/06/2018 | 20:59 | מאת: דנה

בן שנתיים בריא בד״כ. ללא טיפול קבוע. לא מחבר מספר מילים, נולד במועד, הריון ולידה תקינים ללא סיפור של ירידה בשמיעה במשפחה ללא גורמי סיכון נוספים. ללא דלקות אזניים חוזרות. ממצאים בבדיקתו של א.א.ג: נוזלים באוזן תיכונה דו״צ ללא סימני דלקת. תוצאת בדיקת שמיעה : ב- Free Field שילוב של ביצוע הוראות ו Voice Detection ב- 30db משני הרמקולים. האם מומלץ לבצע ניתוח בשלב זה או שאפשר לחכות ? תודה מראש על תשובתך

שלום קשה לתת המלצות ללא בדיקת הילד ושמיעת כל התלונות . באופן כללי החלטה על ניתוח כפתורים רצוי לעשות על סמך שתי בדיקותש מיעה לפחות בפער של כ 3 חודשים כוון שבחלק מהילדים חל שיפור במיוחד בחודשי הקיץ. לחכות בודאיש אפשר ולעיתים אפילו רצוי. השיקולים נובעים ממידת ההפרעה לתפקוד של הילד וחומרת הירידה בשמיעה. בתיאור שנמסר אין משהו שמכוון להתערבות מיידית. כן חשוב מעקב ובדיקתש מיעה חזורת דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים