דלקת אוזניים אצל תינוקות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/05/2018 | 10:04 | מאת: ליאת

בוקר טוב, בתי בת עשרה חודשים.לפני כחודש התחילה דלקת אוזניים(ללא חום רק אי נוחות).לקחה שבוע מוקסיפן ולא עזר,עברה לאוגמנטין,הרופא משפחה אמר שעבר.לאחר יומיים שעדיין הייתה אי נוחות (בעיקר בלילה) הלכנו לרופאה אחרת שאמרה שיש נוזלים וקצת אודם.קבעתי תור לא.א.ג.היינו היום בבוקר ואמרה שעדיין יש דלקת ונתנו לנו לקחת שבוע זינט, שנתחיל היום.מה עושים אם האנטיביוטיקה לא עוזרת?אמנם אין חום אבל כבר חודש לסירוגין יש אי נוחות בלילה ובנסיעות. תודה ויום מקסים, ליאת

קשה לתת המלצות ללא בדיקת הילדה אך לא כל דלקת אוזניים מחייבת טיול אנטיביוטי חלק לא מבוטל יכול לעבור לבד . אי נוחות לא בהכרח שמצביעה על דלקת. רצף האנטיביוטיקה שמקבלת לא ממש בריא . במדיה יש דלקת באוזן תיכונה שאינה מגיבה לטיפול אנטיביוטי (בד"כ חום גבוה ואי שקט רב) אזי קיימת אשפרות לטיפול באשפוז ולניקור של עור התוף. בסיפור שמתואר כנראה שאין בכך צורך אך חשוב מעקב דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים