דלקות אוזניים חוזרות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

03/04/2018 | 08:39 | מאת: מ.ק.

שלום רב, נכדי סובל מדלקות אוזניים חוזרות. טופל באנטיביוטיקה (כולל רוצפין) ללא הצלחה. רופא א.א.ג. שלו אמר לנו שייתכן שנכדי סובל מכשל במערכת החיסון והמליץ לבצע בדיקת "תבחין זיעה". לפי המידע שמצאתי באינטרנט, בדיקה זו משמשת בעיקר לאבחון מחלת ה-CF, אבל לא מצאתי אזכור כלשהו באינטרנט על היכולת של הבדיקה להצביע על כשל במערכת החיסון. שאלותיי לפורום הם כדלקמן: 1- האם הבדיקה הנ"ל אכן מאפשרת לאבחן כשל במערכת החיסונית? 2- במקרה שאכן יש כשל במערכת החיסון, האם כדאי להמשיך בטיפול אצל רופא א.א.ג. או כדי להפנות את נכדי לרופא המתמחה במערכת החיסונית? בברכה סבא מודאג

שלום רב 1. תבחין זיעה אכן מאבחן CF (ציסטיק פיברוזיס ) ואינו בודק כלל את מערכת החיסון. 2. ניתן לפנות לרופא מומחה בזיהומים בילדים או אימונולוג ילדים בהתייחס לשאלה של נטייה לזיהומים או הפרעה חיסונית דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים