חבלה באף לבן 3. אשמח לתשובה לאחר מיון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/11/2017 | 12:17 | מאת: יהל

שלום. שאלה לצוות המקצועי בלבד. אשמח לתיוג רופא אף אוזן גרון. בני בן ה 3 נפל בבית על השולחן בסלון ביום שני בערב. אני לא הייתי לצידו כי הייתי עם ביתי באמבטיה. שמעתי בום חזק מאד ובכי חזק. רצתי אליו והוא דימם כמויות דם רציניות מהאף. שטפתי את הדם שנמשך כמה דק והמקום התחיל להתנפח. נסענו למיון ושם בדקו ואמרו שמעדיפים להמנע מצילום בגלל הקרינה וגם ששבר אפשר לראות כעבור 5 ימים. התבקשתי לקבוע תור לא.א.ג בעוד 5 ימים ובינתיים לשים קומפרסים קרים( שהוא לא מוכן בשום אופן כי כואב לו) ולתת משכחי כאבים. התור שלנו ביום ראשון והיום בבוקר הוא התעורר עם המון נזלת ירוקה בנחיר בצד של המכה והנפיחות. הנזלת לא מיימית אלא סמיכה כמו שבלול שיוצא מהאף. והרבה. האם זה תקין במצב כזה? או שצריך ללכת לרופא לפני התור ביום א'? אני מודאגת כי זו לא נזלת רגילה ונראית כמו דלקת. תודה רבה .

חבלות אף בילדים שכיחות למדי. רובם אינם מלוות בשבר אי אך קשה להתרשם בימים הראשונים לאחר החבלה כוון שהאף נפוח ולכן רצוי בדיקה חוזרת אצל רופא אאג 4-5 ימים לאחר החבלה אז הנפיחות כבר בנסיגה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים