נוזלים באוזניים......

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/09/2017 | 21:06 | מאת: שירה

שלום! בן שלנו היום בן שנתיים. אחרי לידה עבר חילקי בדיקת שמיעה בבית חולים. בגיל שנה בוצע בדיקה התנהגותי- ירידה בשמיעה 45 ו50. היום בגיל שנתיים בבדיקה חוזרת נמצאו נוזלים בשני האוזניים. ירידה 40 בשני אוזניים. האם ניתן לפתור בעית הנוזלים רק בעזרת ניתוח כפתורים או יש מכשירים שיכולים לעזור? כמו אירפופר ? האם יש צורך בביצוע ניתוח דחוף או יכול לחכות חודשיים כדי לעבור ניתוח בבית חולים ציבורי? תודה

שלום איירפופר אינו רלוונטי עד גיל 3.5-4 שנים לפחות. טיפול תרופתי חסר תועלת לחלוטין. ניתוח בוודאי אינו דחוף ולעיתים לאחר המתנה יכול לחול שיפור עצמוני. במידה וממתינים עם התערבות ניתוחית רצוי לחזור על בדיקת שמיעה כ-3 חודשים לאחר הבדיקה הקודמת. דר גורדין

07/09/2017 | 22:03 | מאת: שירה

תודה על התשובה. עוד שאלה: ילד עדיין לא מדבר ויתכן שזה עקב ירידה בשמיעה. ניתוח אמור לפתור את הבעיה וכן לתת פוש להתפתחות. האם כן אפשרי להמתין מספר חודשים?

ליקוי שמיעה זאת הסיבה השכיחה לעיכוב בדיבור כמובן היא לא היחידה . אם עיכוב השפתי נבע מירידת שמעה אזי שיפור השמיעה בניתוח בהחלט יתרום גם לכך דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים