הסרת פוליפים..........

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/05/2017 | 23:33 | מאת: חגית

שלום דר׳ , אשמח לחוו״ד דעתך בנוגע לביתי בת ה 7 שסובלת לאחרונה מאף סתום באופן כרוני גם ביום וגם בלילה גם בנוסף מנחירות בשינה. ישנה לרוב עם פה פתוח ומתלוננת שמאוד מפריע לה שהאף סתום כל הזמן. הממצאים הינם : ״הודגם עיבוי רקמה רכה ניכר בגג הנאזופארינקס. עמודת האוויר בנאזופרינקס מוצרת במידה ניכרת. בהיפופארינקס מודגמים שקדים מוגדלים. ״ הרופא א.א. ג שפנינו אליו מצד אחד לא ממהר לנתח ומצד שני אומר שהטיפול זה רק ניתוח.... ואני לא יודעת מה לעשות כי לילדה שלי ממש מפריע המצב אודה מאוד לחוו״ד בנושא

שלום הצורך בניתוח נקבע לפי חומרת התסמינים ומידת ההפרעה לאיכות החיים. במידה ומאד מפריע ניתוח הוא אופציה רצויה. ניתן גם לנסות טיפול תרופתי למשל תרסיס אפי סטירואידלי נותן יעילות אך פחותה מניתוח דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים