אנטיביוטיקה לדלקת אוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/03/2017 | 19:47 | מאת: מיטל

שלום רב, אצל ביתי, בת 3:10, אובחנה דלקת אוזניים ע"י רופא א.א.ג. (יש לציין שזה אירוע ראשון של דלקת אוזניים אצלה.) הטיפול שניתן לה הוא צפוויט פורטה, 3 מנות של 5 מ"ל ביממה. (משקלה הוא 17 ק"ג). שאלתי היא לגבי פיזור המנות ביום - בעבר כשקיבלה אנטיביוטיקה לדלקת גרון רופא המשפחה איפשר לחלק כמות כזו לשתי מנות ביום, חלוקה שהיא הרבה יותר סבירה בהתחשב בכך שישנה כ-12 שעות בלילה ושהולכת לגן. הרופאה שהיינו אצלה כעת אמרה שזה יפגע בטיפול. האם זו הגישה המקובלת לטיפול בדלקות אוזניים או שזה תלוי את מי שואלים?.. (ובניסוח ישיר יותר - אשמח לקבל "אישור" לחלק את הכמות היומית לשתי מנות של 7.5 מ"ל כל אחת..) בברכה

תדירות הטיפול באנטיביוטיקה נקבעת לפי מך ההשפעה של התרופה. יש תרות שנועדו לשימוש פעם בים אחרונות פעמיים וסוגים אחרים אף 4 פעמים. אין גישה מקובלת לטיפול בדלקות אזוניים זה תלוי בסוג התרופה . שימוש שלא כפי שמומלץ ע"י יצרנית התרופה עלול לפגוע ביעילות דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים