ניתוח כפתורים לתינוק בן 11 חודשים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/03/2017 | 09:59 | מאת: אוסנת

שלום רב, בני בן 11 חודשים סובל מדלקות אוזניים חוזרות. מתחילת החורף היה לו לפחות 6 דלקות. כל דלקת הייתה מלווה בחום ובאי שקט של התינוק. א.א.ג המליץ על לקיחת רספרים כ1.5 סיסי. אבל גם תוך כדי הריספרים נהיה לו דלקת. הרופא אמר להפסיק כל אנטיביוטיקה ולתת לגוף "להתנקות" מהאנטיביוטיקה... ובאמת היינו בביקורת אצל הרופא והדלקת נעלמה לאט לאט ללא כל טיפול אנטיביוטי. לפני כ20יום, שוב חום גבוה..רופא ילדים מאבחן דלקת גרון.. שוב מוקסיפן.. לאחר כ-3 ימים מסיום קבלת האנטיביוטיקה (ל10 ימים) שוב אי שקט ללא חום. להלכנו לא.א.ג. והוא איבחן דלקת חריפה ב2 האוזניים.. הפעם לא קיבלנו שום אנטיביוטיקה והוא אמר שהדבר היחד זה ניתוח כפתורים. אני לא רוצה בשום אופן את הניתוח הזה.. אני יודעת שיגמר החורף יהיה המצב יותר טוב, אך בנתיים הילד סובל. בנוסף א.א.ג אמר שהדלקות האילו יכולות לפגוע לו בשמיעה. מה אתה ממליץ? ללכת על ניתוח או להמתין? והאם במצב של היום (עם דלקת, ללא חום, וקצת אי שקט) צריך לקבל אנטיביוטיקה או שזה יעבור עם הזמן? (עובדה שפעם אחת הדלקת עברה ללא שום טיפול אנטיביוטי) אודה לתשובתך וסליחה על אורך המגילה שכתבתי.

02/03/2017 | 10:02 | מאת: אוסנת

שכחתי לציין שהרספרים שקיבל היה כטיפול מונע מיד לאחר סיום אוגמנטין (ווידאתי אצל א.א.ג שבאמת כבר אין דלקת ושאפשר להתחיל את הריספרים) לקחנו את הרספרים כשבועיים ובזמן הזה שוב נהיה דלקת. תודה

שלום ראשית דלקת גרון אינה סבירה בגיל זה עד כדי כך שלא מומלץ אפילו לקחת משטח לבדיקה ולא נדרש טיפול אנטיביוטי לגבי דלקות האוזניים אכן תדירות גבוה ויש אי נחת לבנך ולסובבים אותו מאידך אין פתרון קסם. ניתן להגיד שהחורף הראשון בגן הוא הנוראי ביותר מבחינת שכיחות דלקות . בחודשי האביב הקיץ תדירות יורדת . בחורף הבא יש שוב גל אך פחות תדיר ובגיל 3 שנים כמעט שאי דלקות אוזניים חוזרות. חלק מדלקות האוזניים בהחלט יכולות לעבור לבד ללא טיפול אנטיביוטי אך נדרשת מעורבות של הרופא המטפל לצורך מעקב בימים הראשונים . טיפול אנטיביוטי מונע אינו מומלץ יותר כוון שהתועלת בו די ירדה ומאידך ההשפעות של אנטיביוטיקה ממושכת על הגוף יכולות להיות ניכרות . ניתוח כפתורים יכול להיות בהחלט פתרון . לקחת בחשבון שגם אחרי ניתוח כפתורים יכולות להיות דלקות אוזניים ושזה פתרון זמני בלבד. הנטייה לניתוח כאשר איכות החיים של הילד ומשפחתו בלתי נסבלת או כשאר תדירות הדלקות בחודשי הקיץ נשארת כפי שהייתה בחורף

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים