נגישות
נגישות

כריתת שקד שלישי כן או לא

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/02/2017 | 20:59 | מאת: אולגה

שלום רב תינוק בן שנה ו-5 חוד׳. נחירות בשינה, עייפות במהלך היום, עצבנות במהלך היום ובמיוחד לקראת סוף היום, עליה לא מספרת במשקל, ריח מהאף, התעוררויות בלילה, עיכוב בדיבור. בצילום- חסימה. בדיקת שמיעה- ליקוי בינוני 40-50 דציבלים. נוזלים באוזניים. האם על סמך כל הקליניקה והבדיקות לא ניתן להחליט על כריתת שקד שלישי? רופא אאג שאמור לנתח ( באיכילוב) מתעקש על מעבדת שינה קודם. האם מוצדק לדעתך? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין לי את כל הפרטים בכדי לשפוט. תלונות די משכנעות ומשמעותיות מאידך הילד בגיל צעיר למדי. כעיקרון מעבדת שינה אינה תנאי לביצוע ניתוח אך ישנם מקרים בהם רצויה, כאשר לילד סיכון ניתוחי מוגבר , כאשר יש הפרעות נוספות שיכולות לתרום לבעיות הנשימה (למשל לסת תחתונה קטנה מעבר אפי גרמי צר ועוד) . תצטרכי לשאול את הרופא אאג מדוע מבקש את הבדיקה והאם חיונית לפני ביצוע הניתוח . בהחלט יתכן והצדק איתו דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים