דלקת בבלוטות הרוק בילדה בת 4.5

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

19/01/2017 | 16:00 | מאת: עינת

הבת שלי בת 4.5, היה לה חום 40 מעלות, ונפיחות מתחת לאוזן. רופא אף אוזן גרון אמר שזה דלקת בבלוטות הרוק. האם זה נחשב חזרת? האם זה מדבק מבוגרים או תינוקות? מותר לשלוח לגן? איך נדע אם עברה הדלקת? תוך כמה זמן תרד הנפיחות?

שלום חזרת ניתן לאבחן בבדיקות דם כאשר בודקים נוגדנים לחזרת. זאת בהחלט מחלה מבדקת במיוחד למי שלא חוסן . הסבירות לחזרת בילד מחוסן די נמוכה. מבחינת הברור ניתן לקחת בדיקת דם לרמת עמילז שיבדילו בין בלוטות רוק לבלוטות למפה (שהם הרבה יות שכיחות כגורם דלקתי בילדים) ולבצע US צוואר דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים