בדיקות הריון לאיתור דאון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

27/01/2008 | 22:52 | מאת: רותי

שלום, עשיתי שקיפות עורפית + PAPP-A ו - HCG בתל השומר (שם הם לא עושים בדיקת inhibin) כעת אני מעוניינת לעשות שקיפות עורפית ובדיקה משולבת (inhibin ,וללא HCB) באחת המעבדות הפרטיות נימסר לי שלא יהיה ניתן לשקלל סטטיסטית, מאחר שלא נלקחה אצלם בדיקת ה PaPP-A וה HCG. שאלתי: איפה ניתן לבצע באזור המרכז, בדיקה שתשקלל את כל הנתונים, כלומר תתחשב בתוצאות הקיימות וחדשות גם יחד? תודה, רותי

שלום רותי, כדי שניתן יהיה לחשב את השיקלול (integrated), באמת צריך שהבדיקות תבוצענה כולן באותה מעבדה. אחרת, ניתן לבצע חישוב ידני (בקירוב טוב) של תוצאות סקר שליש ראשון (שקיפות PAPPA) עם תוצאות סקר שליש שני (כולל אינהיבין). לצורך זה יש לפנות לגנטיקאי המתמצא בחישובים אלה.

29/01/2008 | 21:22 | מאת: רותי

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי