חשש למחלות גובה בגנטיקה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

07/11/2020 | 19:21 | מאת: שיר

שלום ד״ר. שני ההורים של בן זוגי מאוד נמוכים (פחות ממטר וחצי). בן זוגי ואחיו 1.60 (וגם אני 1.60) אנחנו לא יודעים את הגורמים לגובה ההורים הם נפטרו בגיל צעיר וחיו בברית המועצות ולא היה בקשר ככ קרוב. האם הגובה הנמוך של ההורים מצביע על בעיה גנטית? יש בדיקות שאנחנו יכולים לעשות כדי לבדוק סיכון למחלה הקשורה לגובה? מאוד חוששת שיש גן לגמדות או משהו כזה. תודה!

בכל מקרה שיש חשד למחלה או בעיה גנטית- ההמלצה היא שהפרט החשוד יגיע לבדיקה והערכה עי גנטיקאי. ואז נוכל לתת את הדעת ולענות על כך. בהצלחה!

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי