חוסר בכרומזום 1 ועורק 1 בחבל התבור

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

09/09/2020 | 10:35 | מאת: אור מל

היי כעת בשבוע 26 להריון, ביצענו מי שפיר שם גילו בציפ הגנטי חוסר בכרומזום 1, סקירה שנייה התגלה עורק 1 לחבל התבור. ונקודה בחדר השמאלי בלב, אקו לב יצא תקין. עכשיו חזרו התוצאות לבדיקות שלנו ויצא שהכרומזום 1 הוא לא תורשתי. מה עושים מכאן?

מנחיה שהחסר הוא לא של כל כרומוזום 1 אלא של מקטע קטן בו, שהתגלה בציפ גנטי. ממליצה על יעוץ גנטי מלא עם התוצאות, שכן יתכנו חסרים חסרי משמעות, בעוד אחרים עשויים להיות קשורים למחלות תלוי במיקום החסר ובגודלו

15/09/2020 | 14:06 | מאת: אור

תודה זה חוסר של 2673kb במקטע 1Q21.1

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי