תסמונת טורט-האם אפשר עובר בגנים/יש דרך לגלות?

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

04/05/2020 | 15:40 | מאת: עינב

שלום רב.אני נמצאת כרגע בהריון חודש שלישי. לאבי יש תסמונת טורט, המתבטאת בטיקים והפרעות קשב. האם יש דרך לאבחן האם גם לתינוק יש את התסמונת? אם זה רלוונטי, לי אין טיקים, אבל כן יש הפרעות קשב וריכוז ( מעולם לא קישרתי בין השניים).

שלום כיום ידוע לפחות גן אחד המסביר חלק ממקרי טורט. הגן לא מסביר את כל המקרים, ולא כל מי שנושא שינוי בגן יהיו לו את התסמינים של תסמונת טורט. זה די מורכב בקיצור. במידה ומעונינים בכל זאת להתקדם - ניתן להגיע ליעוץ גנטי בנושא ולבדוק את אביך. ואם ימצא אצלו שינוי לבדוק אותך. הבעיה היא שקשה להתנבא מה תהיה המשמעות של זה בעובר עתידי...

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי