איזה צ'יפ מבוצע באסותא?

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

20/04/2020 | 11:38 | מאת: Di

שלום רב חיפשתי מידע עדכני ולא הצלחתי למצוא, איזה צ'יפ נעשה באסותא? ובאופן יותר ספציפי חשוב לי לדעת האם הצ'יפ הזה בודק האם הכרמוזומים ההומלוגים הגיעו אחד מהאב ואחד מהאם? (כלומר שולל מצב של UPD) תודה רבה

29/04/2020 | 11:49 | מאת: מיטל

היי, אני לא יודעת אם זה מסייע ואני ממש לא רופאה, רק נמצאת בדיוק באותה צומת ומנסה להבין מה הבדיקות בדיוק יכולות לשלול. דיברנו לפני שבועיים עם אסותא ושאלנו באיזה צ׳יפ הם משתמשים במי שפיר ולנו נאמר מסוג SNP, הצ׳יפ באופן עקרוני בודק חוסרים ותוספות בגנים, להבדיל מריצוף אקסומי שבודק פגמים במבנה ואיכות הגנים

לא את כל מצבי ה UPD ניתן לאתר בציפ. חלקם דורשים בדיקה ספציפית - ממליצה להתיעץ עם גנטיקאי על המקרה הפרטני

07/05/2020 | 18:16 | מאת: Di

תודה!!

01/06/2020 | 14:36 | מאת: מיטל

זו הרשימה שניתנה לנו מאסותא במאי 2020 . יתכנו עדכונים ושינויים מן הסתם, זו הרשימה שניתנה לנו ונבדקת אצלם במאי 2020 במסגרת הצ'יפ הגנטי CMA מסוג SNP (מצורף קובץ)

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי