עצם ירך קצרה מגיל ההריון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

09/12/2019 | 13:28 | מאת: דנה

שלום, בסקירה השניה עצם ירך באחוזון 70+ ובסקירה שלישית אחוזון 27 (קטן ב6 ימים מגיל ההריון). גם הבטן מעט קטנה. שאר הבדיקות תקינות לחלוטין, כולל מי שפיר וצ'יפ. האם יש סיבה לדאגה בירידה באחוזונים? האם זה מצביע על עובר נמוך סה"כ? תודה רבה!

אם יש שאלה לגבי גדילה וצמיחה של העובר אפשר לעשות סקירה מכוונת לכל העצמות הארוכות. ציפ גנטי תקין לא שולל הפרעות הקשורות לצמיחה. מציעה להתייעץ עם גניקולוג מטפל אם יש סיבה לדאגה. סהכ יתכן לגמרי ומדובר במצב טבעי לא מדאיג.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי