הפלות חוזרות (לאחר שני הריונות תקינים)

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

02/12/2019 | 14:05 | מאת: מוני

יש לי שני ילדים בריאים בבית (בשני ההריונות עברתי מי שפיר וציפ שיצאו תקינים לחלוטין). לאחרונה עברתי שתי הפלות בהפרש של ארבעה חודשים. לעובר הראשון הפסיקה דופק בשבוע 7+6 והעובר השני הפסיק להתפתח בשבוע 6 ובשבוע 9 הפסיק דופק (גודל העובר נשאר מתאים לשבוע שש ושק ההריון המשיך לגדול). הופנתי לבדיקת קרישיות והיסטרוסקופיה שיצאו תקינות. מה יכולה להיות הסיבה? מה מומלץ לבדוק? האם יתכן שמדובר פשוט ב"חוסר מזל" ?

שלום לא ציינת את גילך. לעיתים הפקטור הכי משמעותי הוא גיל הביצית - ולכן בהריונות הראשונים אין בעיה ובהמשך עוברים עשוים להפסיק להתפתח לאור הפרעות כרומוזומאליות הקשורות לגיל הביצית. לכן מומלץ אם אפשר לבדוק את החומר מההריון שהדופק פסק בו- זה יכול לתת מענה לשאלה זו בהצלחה

10/12/2019 | 12:54 | מאת: מוני

בת 34

לא מאוד מבוגר האמת. אפשר לשקול קריוטיפ (בדיקת כרומוזומים) ל 2 בני הזוג. וחלילה אם תהיה הפלה נוספת, לבדוק את חומר ההפלנ

10/12/2019 | 13:03 | מאת: מוני

גם לאחר שני ילדים עם ציפ תקין?

תאורטית כן. סיכוי קל. שווה להשלים בדיקה, לא בלחץ בשביל השקט הנפשי.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי