מוזאיקת טרנר- השלכות על הפוריות וילודה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

23/07/2019 | 20:05 | מאת: נועה

שלום, איבחנו אצלי מוזאיקת טרנר (3 תאים פגומים מתוך 50 כלומר 6%). האם בוודאות יפסק לי המחזור מוקדם? מהם הסיכויים לבת עם תסמונת זו? תודה מראש, נועה

שלום נשים עם מוזאקה לטרנר אכן בסיכון יתר להפסקה מוקדמת של הוסת. ב 6% הסיכוי לא גבוה, אבל הוא תלוי באחוז המוזאיקה בשחלה, שעלול להיות שונה מזה שבדם. אין דרך לנבא זאת לצערי. יש תוספת סיכון קטנה מאוד לילדים עם הפרעה כרומוזומית - כלומר יש המלצה למי שפיר. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי