האם אפשר לעשות רק גנטיות במקום אקו לב במקרה של חשד לארסה ARSA?

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

21/03/2019 | 13:23 | מאת: חני

1. עשיתיח סקירה מאוחרת בקופה משום ששם עוצמת גלי הקול נמוכה יותר מאשר בפרטיים בדו מימדי והבודק אמר שהלב תקין אבל משהו יוצא ימינה והוא לא רואה טוב ולכן רשם "חשד לארסה". לא עשיתי מוקדמת. 2. במידה ובתוצאות השקיפות הסיכוי לתסמונת דאון הוא 1:10000 האם אפשר לבדוק רק את כרומוסום 22 כדי לשלול חשד לARSA? 3. האם אפשר לדחות את בדיקת האקו לב לאחרי הלידה במידה ובדיקת הכרומוזומים לדאון 21 ו- 22 יהיו תקינים?

במידה ויש חשד ל ARSA ההמלצה היא להשלים סקירה מכוונת או אקו לב. אם אכן זה מאומת- מומלץ בדיקת ציפ גנטי מדיקור מי שפיר. אין המלצה לבדיקה של כרומוזום אחד בלבד אלא ציפ מלא בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי