צ'יפ ללא קריוטיפ.....

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

28/02/2019 | 23:43 | מאת: קרן

שלום, בחלק מצומצם מבתי החולים החלו לעשות פענוח בדיקת מי שפיר בעזרת צ'יפ בלבד ללא בדיקת הקריוטיפ. אמנם העלויות מאוד נמוכות בבתי חולים אלו אך האם הצ'יפ מכסה את כל מה שניתן לגלות בקריוטיפ? האם הקריוטיפ אכן מיותר או שמדובר בבדיקות שונות וכדאי להתעקש גם על הקריוטיפ? תודה

על פי המלצת איגוד הגנטיקאים, שאותה אימץ כעת משרד הבריאות, בדיקת הבחירה היא הציפ הגנטי. כלומר היא מחליפה את בדיקת הקריוטיפ המסורתית. זאת כיון שניתן לגלות באמצעותה הרבה יותר מחלות ובעיות. כמעט את כל מה שהקריוטיפ יודע לגלות הציפ רואה ואף מעבר לכך. יוצא דופן מצבים של טרנסלוקציה מאוזנת, בהם אין איבוד של חומר גנטי. אבל מצב כזה אינו בעייתי מבחינת העובר עצמו - אלא אולי יהיווה בעיה בדור שאחכ. אין מה להתעקש על קריוטיפ, אבל אם מאוד רוצים אני בטוחה שניתן לשלם ולקבל אותו. רק שהסיכוי שיהיה שם מידע נוסף משמעותי הוא קטן

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי